Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι.

Είναι μορφή τέχνης και έκφρασης έντονων συναισθημάτων και αποτελεί σημείο επαφής όλων εκείνων των στοιχείων της ζωής που βιώνουμε καθημερινά. Από την στιγμή που επιλέξει ένα παιδί να παίξει ποδόσφαιρο, προτεραιότητά του και κινητήριος δύναμη είναι η αγάπη του για το ποδόσφαιρο.

Το ποδόσφαιρο είναι θεαματικό και συναρπαστικό παιχνίδι που μέσα από την ποιότητά του, προσφέρει έντονες συγκινήσεις και συναισθήματα τόσο σε αυτόν που παίζει όσο και σε αυτόν που παρακολουθεί. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι τίμιο, ειλικρινές, δυναμικό, ανταγωνιστικό, θεαματικό, ψυχαγωγικό και όχι ένα παιχνίδι άγχους, καταπίεσης και πρόωρης εξειδίκευσης.

Στόχος της ακαδημίας του Αστέρα είναι και θα είναι η παροχή υπηρεσιών με γνώμονα την ποδοσφαιρική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.  Προτεραιότητα στον σύλλογό μας έχουν τα παιδιά.

Η διαμόρφωση του χαρακτήρα τους μέσα στην κρίση αξιών που περνάμε, αποτελεί το στοίχημα προπονητών και υπευθύνων του Αστέρα. Το όραμα και η αποστολή της ακαδημίας είναι η προώθηση άριστα εκπαιδευμένων ποδοσφαιριστών στην Α ομάδα του Αστέρα Ζωγράφου και η δημιουργία ποδοσφαιριστών υψηλού επιπέδου που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Ως σχολή ποδοσφαίρου προτεραιότητές μας είναι:

  • Να εκπαιδεύσουμε τους αθλητές μας ανεξαρτήτως ηλικίας και ικανότητας σ’ ένα φιλικό περιβάλλον.
  • Να παρέχουμε ένα προπονητικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στην εκάστοτε ηλικιακή κατηγορία που θα αποσκοπεί στη μακροχρόνια ανάπτυξη του παιδιού.
  • Να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να προσπαθούν όσο περισσότερο μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.
  • Να προσφέρουμε ένα συναγωνιστικό αλλά και υποστηρικτικό περιβάλλον όπου οι νεαροί αθλητές θα μπορούν να μαθαίνουν από τα λάθη τους χωρίς υπερβολική πίεση και άγχος.
  • Να προωθούμε τις αρχές της «ευγενούς άμιλλας» και του «ευ αγωνίζεσθε».

Βασιζόμενοι στις παραπάνω θέσεις έχουμε κατορθώσει τα τελευταία χρόνια:

  • Να έχουμε στο δυναμικό μας πάνω από διακόσιους αθλητές.
  • Να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγχώρια τουρνουά και συμμετοχή όλων των παιδιών σε αγωνιστική δραστηριότητα, ανεξαρτήτως δυναμικότητας.
  • Να συντελούμε ώστε οι αθλητές μας να έχουν πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας στην εισαγωγή τους σε ανώτατα και τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.
  • Το δυναμικό της ανδρικής μας ομάδας να αποτελείται σε ποσοστό άνω του 80% από αθλητές προερχόμενους από την ακαδημία μας.

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΞΕΚΙΝΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΓΕΛΙΑ, ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ , ΕΧΕΙΣ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ, ΣΥΓΚΡΟΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΛΑΘΕΙΣ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ