fbpx

ΑΣΤΕΡΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΝΕΑ

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ

Ο Αστέρας είναι οργανωμένος σαν μια μικρή ΠΑΕ

Ο Πέτρος Μαρμαρινός είναι ο νέος Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου «Αστέρας Ζωγράφου». Πρώην πρόεδρος και στον αθλητικό Όμιλο «Νέοι Αρκτούροι». Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα μας, «Το Σκονάκι», τονίζει ότι επειδή προέρχεται από τα «σπλάχνα» του Αστέρα θεώρησε χρέος του να ασχοληθεί με τον Αστέρα ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της πόλης του Ζωγράφου.

Με το νέο Δ.Σ., το οποίο άλλαξε ριζικά, επιχειρούν την εκ βάθρων αναδιοργάνωση του σωματείου και της ομάδας, με στόχο στην επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή της η ομάδα να παίζει στην Α΄ κατηγορία.

Καλεί και παρακαλεί τη νέα δημοτική αρχή να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του Δ.Σ. του Αστέρα, αλλά και όλων των σωματείων της πόλης και να αναβαθμίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου.

Τέλος δηλώνει ότι στόχος του είναι όλα τα μικρά παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Το κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

Κύριε Μαρμαρινέ τι σας οδήγησε στον Αστέρα;

Προέρχομαι από τα σπλάχνα του Αστέρα και έχοντας μια υγιή ακαδημία τους Νέους Αρκτούρους, θεώρησα χρέος μου να ασχοληθώ και με τον Αστέρα. Είναι ένα ιστορικό σωματείο και δυστυχώς ήταν σε πλήρη απαξίωση. Ασχολούμαι χρόνια με τον αθλητισμό στην πόλη μας και έβλεπα ότι υπήρχε ένα μελανό σημείο στον Αστέρα. Δεν υπήρχαν παιδιά στις ακαδημίες του και την ομάδα να παραπαίει. Όταν λοιπόν, ο πρώην πρόεδρος ο κ. Αναστασίου ζήτησε τη βοήθειά μου, θεώρησα χρέος μου να ασχοληθώ και να αναλάβω την αναβάθμισή της. Στις 10 Ιουνίου έγινε η γενική συνέλευση. Πήραμε το 80% των ψήφων, γίναμε νέα διοίκηση και ξεκινήσαμε δουλειά. Κάναμε μια εκ βάθρων αναδιοργάνωση της ομάδας.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο (Δ.Σ.) αποτελείται από Ζωγραφιώτες;

Το 90 % είναι Ζωγραφιώτες, άνθρωποι με κύρος  και καταξιωμένοι στα κοινά της πόλης. Οι κ.κ. Χασούρας Βασίλης, Δήμογλου Ιωάννης,  Βλαχογιάννης Γιώργος, Καλατζής Βασίλης, Καραμπούλας Ανδρέας, Κλάδος Γιώργος, Κωνσταντινίδης Δημήτρης, Κουκούτσης Χαράλαμπος, Τσεκούρας Ευάγγελος, Λουριδάς Αθανάσιος, Μιχαλάτος Αναστάσιος, Κωστοβασίλης Δημήτρης και Μουλάι Αλέξανδρος.

Προϋπόθεση για να αναλάβω την ομάδα  ήταν να μην συμμετέχει κανείς από το παρελθόν στο Δ.Σ. Η αλλαγή είναι ήδη ορατή. Πέρυσι η ομάδα έκοβε 6-7 εισιτήρια και φέτος κόβει 70 – 80 και έχουμε πουλήσεις και πολλά εισιτήρια διαρκείας.

Είχε ανθρώπινο δυναμικό η ομάδα, ποδοσφαιριστές και παιδιά στις ακαδημίες;

Εδώ κα Καλογεράκη πρέπει να σας αναφέρω ένα μελανό σημείο της ομάδας. Δεν υπάρχει στην επικράτεια της Ελλάδος ομάδα που να μην έχει ακαδημίες. Το 2013 υπήρχαν 80 παιδιά  και το 2019 που ανέλαβα δεν υπήρχε κανένα. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που μετέφερα τις μισές ακαδημίες των «Νέων Αρκτούρων» στον Αστέρα. Να υπάρχουν μικρά παιδιά στην ομάδα για να προσελκύσουμε κι άλλα. Μόνο τα πολύ μικρά παιδιά, περίπου 50, παρέμειναν στις ακαδημίες των Αρκτούρων.

Τώρα η κατάσταση της ομάδας πως είναι ;

Είμαστε στη Β΄ κατηγορία δυστυχώς. Δεν είναι το επίπεδο που θα πρέπει να παίζει ο ιστορικός Αστέρας.

Να υποθέσω ότι στόχος σας είναι να ανέβετε κατηγορία;

Στη Γενική Συνέλευση διευκρίνισα ότι η νέα διοίκηση θα κινηθεί σε δυο άξονες. Ο ένας αφορά την ακαδημία και ο δεύτερος την ανδρική ομάδα, η οποία ευελπιστούμε  το 2023 που η ομάδα γιορτάζει τα 100 γενέθλια να παίζει στην Α΄ κατηγορία Αθηνών.

Στην ομάδα μας το 70%  είναι Ζωγραφιώτες από τις ακαδημίες.  Έχουμε την πιο νεανική ομάδα της κατηγορίας και ευελπιστούμε ότι αυτά τα παιδιά θα είναι τα αυριανά μέλη του συλλόγου και γιατί όχι να πλαισιώσουν ομάδες σουπερ λιγκ ακόμα και εθνικών ομάδων.

Ήρθαν νέα παιδιά στις ακαδημίες;

Από την επόμενη μέρα, εκπονήσαμε σχέδιο προσέλκυσης νέων παιδιών και ήδη έχουμε 56 νέες εγγραφές και ειδικά στις μικρές ηλικίες που μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ και αυτό είναι ευχάριστο και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.

Πήγαμε στα σχολεία κάναμε διαλέξεις και ενημέρωση των παιδιών. Π.χ. την ημέρα του αθλητισμού διοργανώσαμε μαζί με τον διευθυντή του 3ου Δημοτικού σχολείου ημερίδα αθλητισμού. Οι εκδηλώσεις αυτές βοήθησαν και είχαμε  αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 200 παιδιά. Αργότερα ίσως πρέπει  να γίνει ένωση των Νέων Αρκτούρων με τον Αστέρα γιατί οι μικρές ομάδες πρέπει να ενταχθούν στις ιστορικές ομάδες της πόλης που είναι ο Αστέρας, ο Ηλυσιακός, ο Άγιος Θωμάς και ο Ιλίσια 2004 που είναι νεότερο σωματείο.

Έρχεται κόσμος στα γήπεδα;

Κάθε αγωνιστική έχουμε παραπάνω από 200 άτομα στο γήπεδό μας. Και συνεχώς αυξάνονται. Αυτό σημαίνει υγεία και αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται.

Διαχρονικά ακούγονται προβλήματα για τις προπονήσεις, γήπεδα, αποδυτήρια, κλπ. μέχρι στιγμής πως τα έχετε δει

Τα πράγματα σε αυτό τον τομέα θα έλεγα ότι είναι τραγικά. Στο παρελθόν έχουν γίνει λάθη σοβαρά. Βάσει του πληθυσμού και της πόλης μας δεν θα έπρεπε να γίνει το γήπεδο Λαμπράκης με χλοοτάπητα. Θα έπρεπε να γίνει με πλαστικό χλοοτάπητα 7ης γενιάς που δεν θέλει ιδιαίτερη συντήρηση και στοιχίζει και λιγότερο από τον χλοοτάπητα. Έτσι όλες οι ομάδες θα είχαν ώρες προπόνησης χωρίς προβλήματα.

Τι είδους προβλήματα έχει το γήπεδο «Λαμπράκης»;

Ο γεωπόνος έχει βάλει όριο 4,30 ωρών την εβδομάδα που συνήθως παραβιάζεται. Με την νέα διοίκηση του Δήμου που πολλά ευελπιστούμε από αυτή, ελπίζουμε ότι θα υπάρχει σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να μπορούν ο Αστέρας και ο Ηλυσιακός που αγωνίζονται εκεί να προπονούνται σωστά. Αν  το γήπεδο ήτανε με πλαστικό τάπητα νέας γενιάς  θα μπορούσαν όλες οι ομάδες να αγωνίζονται και να προπονούνται εκεί.

Όμως και το γήπεδο στο Γουδή έχει προβλήματα ασφάλειας γενικώς. Υποσχέθηκαν ότι θα γίνουν εργασίες το καλοκαίρι και θα φτιαχτούν γιατί δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα τα τελευταία  χρόνια.

Ο Υπεύθυνος του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμος Μπουλούκος στη συνέντευξή του στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας, ανέφερε ότι έχουν χρήματα από το πρόγραμμα Φιλόδημος για εργασίες στο Λαμπράκης, τον έχετε ενημερώσει για το πρόβλημα του χόρτου;

Όλοι ξέρουν ότι ο πλαστικός χλοτάπητας θα δώσει οριστική λύση και θα είναι ευχαριστημένοι όλοι. Ο αθλητισμός της πόλης θα αναζωπυρωθεί γιατί θα έχουμε χώρους προπόνησης για όλους.

Ελπίζω η νέα δημοτική αρχή να πράξει τα αυτονόητα και στο Γουδή. Παγωμένο νερό, σπασμένα τζάμια και εστίες μόλυνσης πρέπει να δούμε έργα και εκεί.

Έχετε ολοκληρώσει τα οργανωτικά;

Μετά από πολλά χρόνια ο Αστέρας είναι οργανωμένος σαν μια μικρή ΠΑΕ. Έχει ανεξάρτητο προπονητή, γυμναστή, προπονητή τερματοφυλάκων, μασέρ, φυσιοθεραπευτή, φροντιστή και γενικά ο σύλλογος λειτουργεί  με επαγγελματικό τρόπο που είναι πρωτόγνωρο στα παιδιά και γι αυτό και βλέπουμε τέτοια εισροή του κόσμου κάθε Κυριακή στο γήπεδο.

Οι απλοί φίλαθλοι τι σας λένε;

Έχουμε μείνει έκπληκτοι από την συμπαράσταση και αγάπη του κόσμου. 40 χρόνια φίλαθλοι είχαν να εμφανιστούν στο γήπεδο. Αυτό δείχνει και την δυναμική που έχει ο Αστέρας. Ευελπιστούμε και από ότι βλέπουμε είναι κοντά μας και η νέα δημοτική αρχή, όπως είδατε και στον αγιασμό.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια σίγουρα δεν φτάνουν για την συντήρηση της ομάδας. Εσείς ως Πρόεδρος και το Δ.Σ. βάζετε το χέρι βαθιά στη τσέπη;

Όταν αναλαμβάνεις μια ερασιτεχνική ομάδα και ιδιαίτερα μια απαξιωμένη ομάδα είναι αυτονόητο ότι βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Εκτός αυτού όμως χρειάζονται χρόνος, τρέξιμο, ενέργεια. Όμως, χαιρόμαστε παράλληλα γιατί προσφέρουμε στην πόλη που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε και στα νέα παιδιά. Βλέποντας μικρά παιδιά να μεγαλώνουν και να αντρώνονται στα γήπεδα η χαρά είναι μεγάλη. Στόχος της διοίκησης και μένα προσωπικά είναι να δημιουργήσουμε ένα υγιή ιστό στο κέντρο της πόλης ώστε αυτός ο ιστός να βγάλει καλύτερους ανθρώπους. Ευχαριστώ όλους τους παλαιούς παράγοντες και παλαιμάχους ποδοσφαιριστές του συλλόγου που συνδράμουν και ιδιαίτερα τους κ.κ. Μ. Βλαχογιάννη και Αναστασίου.

Ως επιχειρηματίας με δυο καταστήματα στο χώρο του αυτοκινήτου στην πόλη πως καταφέρνετε να βρείτε χρόνο για τις δυο ομάδες που έχετε αναλάβει;

Εδω πρέπει να ευχαριστήσω το γιο μου τον Μάνο τον Μαρμαρινό, ο οποίος δίνει μάχη για να μπορώ εγώ να κάνω αυτό που θεωρώ χρέος μου για τον Αστέρα και τον αθλητισμό στου Ζωγράφου.